ДАНС проверява общински клуб в Асеновград за проповядване на фашизъм
ДАНС проверява общински клуб в Асеновград за проповядване на фашизъм / Sofia Photo Agency
ДАНС проверява общински клуб в Асеновград за проповядване на фашизъм
22071
ДАНС проверява общински клуб в Асеновград за проповядване на фашизъм
  • ДАНС проверява общински клуб в Асеновград за проповядване на фашизъм

ДАНС разследва общински клуб в Асеновград за проповядване на нацистки внушения, научи Дарик. По неофициална информация, клубът, наричан „Библиотеката", се е превърнал в център на международни фашистки срещи. Той се помещава в сградата на библиотека "Паисий Хилендарски" в града, но има самостоятелен вход. Преди години е бил видеотека, въпреки че е с обзавеждане и дизайн, характерни за нощен бар.

Във връзка с публикации по случая се е самосезирала Окръжна прокуратура - Пловдив, съобщи за Дарик говорителят на прокуратурата Даниела Начева.

Кметът на община Асеновград Даниела Начевазаяви, че не е знаел каква дейност се извършва там, но след подаване на сигнала от специалните служби миналата седмица, той също е разпоредил проверка. Разчетите за консумация на електроенергия са показали, че в тези помещения са натрупани сметки за около 90 лева на месец, въпреки че те не се използват.

Кметът незабавно е поискал обяснения от директорката на библиотеката Снежана Митева, която казала, че не е чула за нередни сбирки там, а само за музикални изпълнения на млади таланти.

Сградата е затворена, докато текат последващи проверки. Ще бъдат сменени патроните на бравите, каза още Христо Грудев. Според мен има сериозни нарушения при отдаването на клуба под наем, категоричен е той.

Други новини от Пловдив