7-годишно дете от Варна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Освен непосилната за семейството сума, родителите търсят и подходящ донор, предаде NOVA.

Вместо на площадките за игра, детството на Сияна минава в непрекъснати обиколки из лекарски кабинети и болници. Родителите разбрали, че нещо с дъщеря им не е наред, още когато била на 3 месеца и отказала да се храни.

Бъбреците не са изградени на 100% като големина, не функционират правилно и започна да вдига кръвно”, казва бащата на детето Пламен Николов.

Чувайки диагнозата бъбречна недостатъчност, пред родителите на Сияна няма алтернатива, освен на всяка цена да намерят донор.

„Имаме оферта от Турция. Трансплантацията възлиза на 25 хил. евро. Това е само трансплантацията. След това медикаменти се вземат, правят се и изследвания да доразберат дали всичко е наред, с което най-вероятно цената ще нарасне”, каза още родителят.

Съпричастни със съдбата на колегата си, служителите на Военноморското училище организирали кампания за набиране на средства. Досега са успели да съберат около 38 хиляди лева. „В началото беше организиран благотворителен базар, в който се включиха всички наши колеги. В момента има разкрита дарителска сметка в лева и във валута”, посочи кап. Георги Николов, началник „Връзки с обществеността на ВВМУ.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на следните банкови сметки:

Титуляр: Сияна Пламенова Николова

Валута: BGN

IBAN: BG31STSA93000029768929

BIC: STSABGSF

Титуляр: Сияна Пламенова Николова

Валута: EUR

IBAN: BG46STSA93000029768950

BIC: STSABGSF

NOVA