Д-р Георгиев: Новите случаи на СПИН в Бенгази доказват нашата невинност
Д-р Георгиев: Новите случаи на СПИН в Бенгази доказват нашата невинност / снимка: Sofia Photo Agency
За да помагаме на децата в неравностойно положение създадохме фондация „6-ти май”, каза доктор Здравко Георгиев в Кюстендил. Това е четвъртият град в страната, където се проведе благотворителна акция на фондацията.

По повод новите пет случая на заразени с вируса на СПИН деца в Либия д-р Здравко Георгиев коментира: „Докато ни отвлякоха, мъчиха и биха в затворите в Либия за заразата със СПИН на 300 деца случаите междувременно станаха 420. Кой зарази тези деца? Това само доказва, че ние сме невинни”, каза д-р Георгиев.

„Докато лидер в Либия е Кадафи, а здравеопазването в държавата не си признае грешките и вината, трагедията там ще продължи”, категоричен бе Здравко Георгиев.

Наскоро той се е видял с един от двамата учени, които защитаваха българските медици по времето на СПИН процеса. Професор Колици продължава да пише в защита на българите и да твърди, че те са невинни.

Идеята на д-р Здравко Георгиев и желанието на българските медици е целият арабски свят да разбере, че те са невинни. Децата са толкова невинни, колкото и ние, заяви д-р Георгиев.

Българските медици ще съдят Григор Лилов за неговата книга „Либийска връзка”. Те се надяват в четвъртък да бъдат приети от българския премиер Сергей Станишев, защото за последната една година не са успели да разговарят с него.