/ Георги Димитров
CNN допусна грешка, като обърка имената на настоящия и бившия премиер на България. За това съобщи самият Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов вече не е министър-председател", сподели лидерът на ГЕРБ. Американската медия е цитирала изказване на Кирил Петков за бежанците от Украйна, което бе широко обсъждано от медиите в САЩ, а мнозина го определиха като расистко. Бойко Борисов сигнализира, че думите са били преписани на него. 



При свое посещение в Брюксел Кирил Петков заяви преди време: "Това не са бежанците, с които сме свикнали. Това са европейци, интелигентни, образовани хора, част от тях са програмисти. Ние, както и всички други сме готови да ги посрещнем. Това не е обичайната бежанска вълна от хора с неясно минало."

"За мен това изказване на действащия премиер на България Кирил Петков е скандално - заявих го по време на събитие в Търговище, веднага след като той произнесе тези думи. Скандалното изказване на Петков, цитирано от CNN, беше подминато от българските медии и заметено от управляващите", споделя още лидерът на ГЕРБ.

Mалко по-късно от CNN се поправиха и изписаха коректно името на настоящия български премиер.