Четвъртокласници бият своя съученичка, според учителите било игра (ВИДЕО)

За фрапиращ случай на агресия в училище съобщи NOVA. Маскирани четвъртокласници бият своя съученичка. Шaмарите са само началото. Следват ритници в корема. И жертва, и агресори са четвъртокласници, а  мястото на действието - ямболското училище „Христо Смиренски”.

Синдикати предлагат в училище да се пишат оценки за поведение

„Имало е ритници и побоища и така нататък”, разказва Мария Желязкова, родител. Тормозът в училище бил системен. Това споделя Мириям - момичето, снимало побоя. Направила го, за да докаже на родители и учители каква е атмосферата в училище. "Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето”, обяснява Мириям.

Как институциите ще се борят с агресията в училище?

„Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би, 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че следващия ден на училище ще бъде пребита от бой”, разказва майката Дида Енева. Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки не били взети. Според преподавателите, клипчето показвало не агресия, а само по-груба игра.

Експерт: Психолозите не трябва да са погребални агенти и да влизат в училище само след инцидент

Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергия на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност”, коментира класният ръководител Таня Йовчева. Директорът обяснява, че мерки не са взети, защото сигналът не бил подаден в писмен вид.

„Нямало е такова насилие, каквото искат да го представят. Просто искат медийна изява. Аз мога ли на цялото училище да знам къде какво става?”, пита директорът на ямболското Основно училище „Христо Смирненски” Димитър Бояджиев.

Всички училища в страната с охрана, огради и камери

Ще има ли наказани - остава неясно. Единственото, за което ръководството на училището е категорично, е, че мерки взимат само когато сигнал за нередност се подаде в писмен вид.
nova.bg