Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София
84694
Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София
Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София
  • Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София
  • Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София

Пореден случай на брутално насилие на пътя. Въоръжени охранители пребиха шофьор и съпругата му в София. За нападението са задържани четирима души на възраст между 25 и 46 години.

Прокуратурата им е повдигнала обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. Пред Дарик пострадалият шофьор заяви, че ако инцидентът не беше станал публичен, подобни прояви на агресия ще продължат да се случват постоянно.

30-годишният Васко Наумов пътувал със съпругата си по Околовръстното шосе вчера следобед, когато два автомВаско Наумов обила започнали да се изпреварват и да се престрояват, пречейки на движението. За да предотврати инцидент, младият мъж подал сигнал с клаксон. Незабавно единият автомобил, който се движел пред него, намалил и го принудил да отбие в дясната лента на пътя. В следващия момент върху Наумов се нахвърлили с метални палки трима агресивни мъже, облечени в черни дрехи, със слушалки в ушите и въоръжени. Докато го биели, съпругата му успяла да заснеме секунди от сблъсъка с телефона си.

Първоначално Наумов решил, че двата автомобила се състезавали. В момента, в който натиснал клаксона обаче, разбрал, че е предизвикал агресията на неизвестните мъже от двете коли: „Започнаха да ме притискат, хвърлиха шише с вода по стъклото на колата, след това ме притиснаха и трябваше да спра. Първоначално си мислех, че двете коли се състезават. Подадох звуков сигнал, защото колата зад мен постоянно влизаше ту в едното, ту в другото платно. Спряха колите и започнаха да ни бият без обяснение, без дори да съм ги обидил по никакъв начин. Стоях си до колата и получих удар с палки. Нападателите не изглеждаха като обикновени шофьори на пътя. Бяха облечени в черно, двама от тях имаха пистолети".

Пред Дарик младият мъж каза, че е дал гласност на случая, защото пътят е за всички, не е за определени хора и когато се запази мълчание, тези инциденти се повтарят.

В резултат на побоя Васко Наумов е с три избити горни зъба, сцепена устна, както и контузии по носа и ръката. Жена му също е с наранявания по ръката и крака.

Трима от четиримата задържани в полицията мъже са криминално проявени за изнудване, причиняване на телесни повреди, грабеж и престъпления по транспорта. За вчерашния случай прокуратурата им е повдигнала обвинения за хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова: „Първоначалната ни информация за задържаните мъже е, че са охранители, че работят като такива. Били са въоръжени с огнестрелно оръжие, но са използвали по време на побоя юмруците си и метални палки. Налице е изключително грубо нарушаване на обществения ред. Груба демонстрация на незачитане на правилата на неприкосновеността на личността".

Предстои прокуратурата да поиска постоянното задържане на четиримата охранители. По неофициална информация те са работели за приближения до наркобоса Златомир Иванов- Баретата Ивайло Борисов-Ториното.