/ пресцентър, Парламент
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация се поклониха на гроба на Гоце Делчев в двора на църквата „Свети Спас“ в Скопие.

пресцентър, Парламент

Българските парламентаристи поднесоха цветя на каменния саркофаг, в който са тленните останки на героя.

пресцентър, Парламент

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, присъства в Скопие на ратифицирането на Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

пресцентър, Парламент


От съседи днес нашите две страни се превръщат в стратегически съюзници, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, непосредствено след като Събранието на Северна Македония ратифицира Протокола за присъединяване на страната към НАТО. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Северна Македония Борис Вангелов, заместник-председателят на групата Тома Биков и нейните членове Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова.

пресцентър, Парламент

Радвам се, че имам възможността да гостувам в Събранието на Северна Македония в този важен за страната ден, подчерта Цвета Караянчева. Тя припомни, че на 20 февруари 2019 г. Народното събрание единодушно ратифицира Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Северна Македония и с това стана една от първите държави, изразили подкрепата си към този акт. Това беше пореден израз на нашата последователна подкрепа за европейската и евроатлантическата интеграция на Северна Македония, добави председателят на българския парламент.

пресцентър, Парламент

След ратифицирането на документа официалните гости наблюдаваха церемонията по издигане на знамето на НАТО пред сградата на Събранието на Северна Македония.

пресцентър, Парламент