Филип Попов
Филип Попов / БГНЕС
Парламентарната група на БСП предлага депутатите да не почиват през месец август. Социалистите настояват парламентът да не излиза в лятна ваканция, докато не се промени законодателството в полза на хората с увреждания.

Мая Манолова с оферта за бартер: Нейната оставка срещу законодателни промени
 
"С предложението целим Министерски съвет и това правителство да си свършат работата, да спазят обещанията си, за да се разрешат проблемите на хората с увреждания", посочи депутатът от левицата Филип Попов.

Майките на деца с увреждания поставиха искания в писмо до премиера
 
По негови думи още през 2012 г. правителството на Бойко Борисов приело стратегия, според която през 2016 г. е трябвало да бъде приет Законът за социалните услуги.
 
"Сега сме в средата на 2018 г. Този закон е още на ниво концепция. Затова даваме до края на юли възможност на правителството да изработи този закон, както и Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ. Да ги внесат в Народното събрание и през август да дебатираме и да разрешим проблемите на хората с увреждания", каза Попов.

Президентът на КТ „Подкрепа”: Майките на деца с увреждания са заблудени
 
Според него чашата на търпението на протестиращите е преляла и те изразяват недоволството си както пред парламента, така и в много български градове. "Тези хора наистина не могат да бъдат нормална част от обществото, докато има такова отношение на правителството към тях", смята червеният депутат.

Организациите на хората с увреждания: Кой не иска нов закон?
 
По негови думи правилникът на Народното събрание позволява опцията с отмяната на лятната ваканция. "Тук вече застъпваме на полето на морала, защото най-малкото не е човешко докато майките на децата с увреждания през летните месеци стоят на жълтите павета, народните представители, особено тези от управляващото мнозинство, да се пекат по плажовете в България или чужбина", добави Филип Попов.