Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Ние направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в Любимец. Повод за коментара му е инцидентът, при който осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион в софийското село Локорско вчера. Други 34 млади мъже от афганистански произход са настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но има и няколко в по-тежко състояние. Те са открити близо до камиона, дехидратирани, мокри и премръзнали.

Случаят „Локорско”: Още арести заради 18-те мъртви мигранти от Афганистан

Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство. Служебното правителство толкова си могат, коментира Борисов.

По думите му лидерите на политическите партии са „абдикирали“ от основното си задължение след изборите да съставят правителство, което сега струва човешки животи.



След вчера за какъв Шенген говорим. Цяла Европа говори каква продънена държава сме, каза още лидерът на ГЕРБ.

Относно информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 г., Борисов коментира, че влизането в еврозоната е на два такта. Първият е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означава, че те харесват. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас, добави Борисов.

ВМРО иска доживотен затвор за каналджийство и стрелба „на месо“

След 2 април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Това можем да го направим само при добър резултат – да сме първи, коментира лидерът на ГЕРБ.
Рени Никифорова/ БТА