/ БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ проведе среща с депутата от Бундестага Тилман Кубан (ХДС), който е и председател на групата за приятелство с България, както и с депутатите от Ландтага на Долна Саксония Верена Кемеринг и Марсел Шарелман. На срещата те са обсъдили актуалната политическа обстановка в страната.

Борисов: Преди 2 г. събориха законно правителство - прилагат същия сценарий на ПП-ДБ


"Запознах колегите с изключително големите предизвикателства, пред които страната ни е изправена във връзка с необходимостта от приемането на бюджет, изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост и осигуряване на подкрепа и солидарност с Украйна за противодействие на военната агресия на Русия в контекста на усложнената международна ситуация", написа Борисов във Facebook.

"Обсъдихме и необходимостта от стабилност и прогнозируемост в България, за да бъде възобновено тясното и ползотворно сътрудничество с Германия, което съществуваше по времето на правителствата на ГЕРБ, по теми от взаимен интерес, както и да бъдат създадени необходимите условия за привличане на германски инвестиции в страната ни", допълни той.