Това не се нарича коалиция, това се нарича отговорност. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и в същото време със 100% еднакви програми. Това каза Бойко Борисов пред журналисти относно споразумението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за правителството на ротационен принцип с втория мандат.

Правителство ГЕРБ-ПП: Денков и Габриел премиери на ротационен принцип (ВИДЕО)

"Ако се загърби егото, както направихме аз, Кирил Петков и Христо Иванов, ще преодолеем хаоса и кризата", допълни той.

От думите му стана ясно, че правителството се прави от Мария Габриел и академик Николай Денков. Както и преговорите се водят изцяло от нея. "Дали сме на Мария Габриел 100% от правата да направи такъв кабинет, да направи компромиси, но да има редовно правителство", каза той.

Петков: Няма да съм част от този Министерски съвет

"Споразумението се сключва пред очите на народа. Минаха две години в хаос, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, бедност - без ред от План за възстановяване, без инвестиции. Всъщност това, което откриха за две години е това, което ние направихме", категорично заяви лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов поздрави лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Припомняме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са готови да излъчат премиери от двете формации на ротационен принцип. Това стана ясно по време на съвместна пресконференция на двете коалиции.

Обявиха кога прокурори ще разпитват Борисов за „Барселонагейт“

Този формат не е коалиция, напротив - той е създаден именно защото не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Коалицията щеше да е много по-лесна, ако си имахме доверие, но ние, както казах и преди, си нямаме. И защото си нямаме, трябва да влезем в тази сложна конструкция на сменяне на министър-председател след 9 месеца. Това написа във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.