Борисов иска нова поправка в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол

Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да изработи и внесе нова поправка в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Симеонов видя "пълен лобизъм" в законови промени

Целта на новите предложения е да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна. Новите текстове трябва категорично да предвидят забрани за разпростиране на действието спрямо заварени приватизационни договори.
 
Президентът наложи вето на законови промени

По-рано бе съобщено, че президентът Румен Радев е върнал за ново обсъждане промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол "заради разпоредби, които не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат".

ГЕРБ, БСП и НФСБ единодушно заявиха, че ще подкрепят ветото на президента. Така на практика мнозинството не се съобразява с нареждането на премиера Бойко Борисов да се направят нови промени в закона. Според шефа на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов с ветото на държавния глава се обезсмисля внасянето на нови промени. Управляващите се надяват до края на седмицата да успеят да приемат ветото.

Вижте повече