/ БГНЕС, архив
Премиерът Бойко Борисов ще даде на прокуратурата доклада от ревизията, направена от служебния кабинет на Огнян Герджиков. Това става ясно от стенограмата от заседанието на кабинета.
 
Веднага след като дойде на власт служеният премиер започна с чистките в администрацията и нареди на министрите да правят проверки за нарушения при обществените поръчки. В крайна сметка заключителният доклад се оказа доста общ.
 
Преди предаване на щафетата обаче Герджиков обясни, че подготвя папка за Борисов, в което ще сложи резултатите от ревизията, както и препоръки за решаване на някои проблеми.
 
Какво съдържа папката, която Герджиков подготвя за Борисов?

"В този ред на мисли да ви кажа, че въпросната папка, за която се твърди, че ми е оставена от премиера Герджиков, днес я изпращам надлежно на главния прокурор", обърнал се Борисов към министрите си и допълнил, че той не е разследващ орган и не е негова работа да се занимава с това.
 
"Ако има нарушения, виновниците да си понесат наказанието. Така че, както ми е оставена, така ще бъде препратена по надлежния служебен ред", заключва премиерът.