Бойко Ганчевски: Увеличили са се престъпленията, свързани с педофилия
Бойко Ганчевски: Увеличили са се престъпленията, свързани с педофилия / cнимкa: БГНЕС

15 пъти са се увеличили престъпленията , свързани с педофилия в България за последните пет години. Това заяви Бойко Ганчевски, който е бивш шеф на института по психология на МВР и е преподавател в Академията на МВР и Софийския университет „Св. Климент Охридски” по Полицейска психология, Психология на криминалното поведение и Социална психология на престъпността.

"Последните престъпления според статистиката тревожно нарастват. Говоря за официалната статистика. Последните две години, докато правехме с дипломанти дипломни и магистърски тези в Софийския университет и в Академмията на МВР се оказа, че тази официалната статистика не е вярна. Тя твърди, че около 4,5 % са се увеличили престъпленията, свързани с педофилията. А се оказва, че за последните пет години, според нашите данни, че те са се увеличили с 15 пъти, което е изключително опасна тенденция”, каза Ганчевски в предаването „Пропаганда” по Дарик.

Професор Ганчевски допълни, че според данни на американски учени от последната година между 2,5 и 3 млн. жени в САЩ са били жертва на сексуално насилие в непълнолетна възраст.