Имаме информация, че от турска страна има подавани сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли и е имало престрелки с жандармерията. Изключително слабо професионално ръководство на МВР, което вече две години бездейства с този главен секретар. Президентът Радев трябва незабавно да смени вътрешния министър Демерджиев.

Това заяви Бойко Борисов на извънреден брифинг в партийната централа по повод убийството на граничния полицай от Елхово. "При мен нямаше мигранти, нямаше дупки по оградата на границата", категоричен беше той.

Властите на крак след убийството на граничен полицай

"Вътрешният министър като неговия предшественик обикаля и се занимава с нещата, които не са му работа. В същото време - нулево справяне по границата, полицейска кръв по улиците, катастрофи с полицаи, пияни полицаи и дрогирани полицаи. В двете крайности - герои с чадъри над тях. Как може да няма оставки в МВР, това е поредният случай. Навсякъде е пълно с мигранти", отбеляза лидерът на ГЕРБ. "Нахалство е да не депозира оставка Демерджиев", смята Борисов.
Борисов коментира и политическата тема на деня - срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

"Двете парламентарни групи показаха съвсем различно ниво, което отговаря на това, което искат хората. Професионални идеи с политики, разговори със спор кое как може да стане, защото всички искаме да се случи", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Той е категоричен, че няма значение с чий мандат ще се състави кабинет, важното е да не се ходи на избори.

"Има възможност да се надгради много, особено ако спрем да слагаме егото на първо място. Ето как публично и прозрачно трябва да вървят нещата. Важно е да се седне и да се говори и с Нинова, особено за социалния пакет, защото и ние го искаме. И с "Български възход" и с "Възраждане" трябва да се говори, защото те заедно с ПП и БСП гласуваха против оръжието за Украйна, но в социалната сфера можем да постигаме дори конституционни мнозинства", похвали поведението в парламента Бойко Борисов.

Знакова среща: ГЕРБ - готови за диалог, ПП остават в опозиция

"Народът ни каза, че не можем да правим сами правителство. Още по-лошо се отнесе към ПП и ДБ. Казаха ни съберете се и намерете вариант заедно да се работи. Затова не гледайте какво и с кой мандат. Никакво его относно мандатите - дали е с първи, втори или трети. Ако така се нормализират отношенията между политическите партии ще се стигне до правителство по политики, където няма да има никакво значение фигурата на премиера и министъра, защото ще се върне истинската парламентарна демокрация и НС през тези свои форми ще контролира правителството. То ще е с кратък мандат - до лятото или до местните и европейските избори, но ако работи добре съм убеден, че никой няма да пита защо мандата се е удължил", отбеляза бившият министър-председател.

Борисов благодари на президента Румен Радев, че не бърза с мандатите. "Той можеше много бързо да раздаде мандатите и нямаше да имаме време за всичко това, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Има голям шанс за съставяне на кабинет", убеден е той.