От съсловната организация искат да се приложи цялата строгост на закона
Българският лекарски съюз (БЛС) категорично осъжда бруталната агресия, упражнена срещу шофьор на линейка, отзовал се да помогне на дете, пострадало в катастрофа край Руен, обл. Бургас. Това съобщават от съсловната организация.

"Подобно поведение е нагло, недостойно, оскърбително и трябва да бъде наказано с цялата строгост на закона! Абсолютно недопустимо е, докато екипът на Спешна помощ се опитва да изпълни дълга си и помогне на дете, срещу него да бъде проявявана такава жестокост", се посочва още в позицията на съсловната организация.

От БЛС се противопоставят на всякаква форма на агресия и се ангажират с юридическа защита на всеки лекар, подложен на вербална или физическа агресия.

Роднини пребиха шофьор на линейка, опитал да окаже помощ на ранено на пътя дете 

Шестима мъже на възраст между 26 и 43 години са били задържани за нападение над шофьор на линейка, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал около 18:30 ч., на пътя между Руен и Ябълчево, ден преди Великден.

Водачът на линейката е реагирал на сигнал за пътен инцидент между лек автомобил и каруца, в която имало осемгодишно дете, получило наранявания.

Шофьорът на линейката е транспортиран в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас, където е настанен в отделение “Неврохирургия“ с комоцио и с опасност за живота.