Без промяна на ситуацията по границата с Гърция
Без промяна на ситуацията по границата с Гърция / БГНЕС

Граничните пунктове по гръцката граница Кулата, Илинден, Маказа и Капитан Петко войвода остават затворени за всички видове пътни превозни средства, съобщават от "Гранична полиция".

На ГКПП-Златарево на вход се е образувала близо 4-километрична опашка от тирове. Повечето от тези моторни превозни средства влизат на наша територия от Гърция през Македония.

Преговорите се провалиха, блокадата на границата остава

По решение на ръководството на Гранична полиция е пуснато още едно трасе, насочени са и екипи от гранични полицаи, за ситуацията е уведомена Агенция „Митници" с цел създаване на допълнителна организация за по-бързо обработване на чакащите камиони.

Посланикът ни в Гърция: Блокадата по границата не е целенасочена срещу България

В събота срещата между български и гръцки представители в търсене на решение на случващото се на границата не се състоя. От гръцка страна не е имало никой, който може да поеме отговорност за думите си. Дошъл само един фермер, който е предложил почасово отваряне на границата, докато преминат колоните от автомобили. Това обаче не устройва родните превозвачи.

Българи масово отменят почивките си в Гърция

На въпросната среща от българска страна бяха транспортният министър Ивайло Московски и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Български адвокат пусна жалба в гръцката прокуратура заради затварянето на границата

Междувременно адвокат от Петрич подаде жалба в прокуратурата в Серес заради граничната блокада, а обмисля и граждански иск за претърпени вреди от нея.