/ БГНЕС
Без представители на медиите се провежда днешното заседание на Комисията по правни въпроси, на което се обсъжда Законопроектът за мерките по време на извънредното положение, което в сила за страната от 13 март 2020 г.

Причината – народни представители от „БСП за България“ се изплашиха да стоят в една зала с журналисти, оператори и фотографи, заради опасността от разпространение на коронавируса. Червените депутати Валери Жаблянов и Явор Божанков дори влязоха в спор с фотограф, снимащ в залата, че се е доближил твърде близо до тях. От левицата си послужиха още с аргумента, че заседанието се предава на живо в интернет страницата на Народното събрание и всички интересуващи се могат да проследят дебатите там.

Голяма част от депутатите пък продължават да не използват никакви предпазни средства. Едва малцина от тях идват на робота със защитна маска и ръкавици. 

БГНЕС

ВМРО: Да се замрази срокът на дължимите вноски по кредитите на физическите лица

В крайна сметка медиите напуснаха залата, а председателят на комисията Анна Александрова обеща след приемането на текстовете да им бъде предоставена обобщена информация.

Междувременно, заради пропуски в доклада, комисията на два пъти прекъсна заседанието, докато те не бъдат отстранени.

БГНЕС

БГНЕС