/ DarikNews.bg Иван Лазаров
Гардовете на НСО само с ръкавици, медиите нямат право да се разхождат в кулоарите
Строги мерки за сигурност е предприело ръководството на Народното събрание заради епидемичното разпространение на коронавируса.

По последни данни заболелите у нас са общо шестима души, което принуди парламента да предприеме временни мерки, за да бъде ограничено струпването на много хора на ограничени пространства.

Пленарното заседание е с обичайния си начален час – 09.00, а за депутатите няма никакви рестрикции. Пред всеки вход на пленарната зала за тях има поставен и специален дезинфектант. 

DarikNews.bg Иван Лазаров

Журналистите обаче не могат да се разхождат свободно в кулоарите, а наблюдават случващото на заседанието от специално оборудвана за целта зала. Прави впечатление обаче, че служителите на НСО, които охраняват сградата, посрещаха влизащите в нея с ръкавици, но не и с предпазни маски. 

Предпазните облекла и маски от Турция пристигат у нас (ВИДЕО)

Операторите и фоторепортерите ще могат да заснемат заседанието от галериите, разположени в дъното на пленарната зала и балконите.

DarikNews.bg Иван Лазаров

Изявления и интервюта ще могат да се правят само и единствено в залата за журналисти. За да се увери в ефективността на предприетите мерки, при представителите на медиите дойде лично председателят на парламента Цвета Караянчева, която се извини за създаденото неудобство и увери, че ограниченията са единствено с цел превенция на заболяването.

Болната с коронавирус в Пирогов е на апаратно дишане, болницата работи

Много от парламентарните репортери обаче останаха недоволни от предприетите мерки. Не липсваха и шеги, че всички журналисти са "окошарени".