Бебето на сръбски бандит простреляно в София
Бебето на сръбски бандит простреляно в София / Снимки: Sofia Photo Agency

Четирима души, граждани на Македония и Сърбия, сред които и 6-месечно бебе, бяха ранени при престрелка пред блок 15 в столичния квартал „Белите брези”. Около 23 часа снощи четирима маскирани са открили огън с пистолети, след което са избягали. Според полицията престрелката е в резултат на разчистване на сметки в Земунския клан, който е една от най-мощните престъпни групировки в Сърбия.

Около 23 часа снощи двама мъже граждани на Македония, както и млада жена от Сърбия с шестмесечно бебе, се прибират в блок 15 в столичния квартал „Белите Брези”. Тогава, от спряла наблизо кола излизат четирима маскирани мъже и започват да стрелят. Единият от двамата македонски граждани е прострелян в главата, другият в рамото. Жената и детето също са ранени при стрелбата.

Пострадалите са откарани в болница, където им е оказана първа помощ. Според информация на Дарик радио единият от простреляните мъже-Игор Момировски, е бил свързан със сръбския мафиот Ненад Миленкович – бос на Земунския клан.

В блок 15 на столичния квартал „Белите брези”, където е стана инцидента, има още около десетина македонски и сръбски семейства, които живеят под наем. След стрелбата полицията е претърсила един от апартаментите в блока, където живее простреляното сръбско семейство. Открити са голямо количество фалшиви евро банкноти, наркотици и три пистолета марка ПСМ. По-късно се появи и информацията, че има вероятност раненото 6-месечно бебе да е син на известния бос на Земунския клан Ненад Миленкович.

Самоличността на майката на детето се изясняват. Според първоначална информация тя се казва Бояна Рогошич. Жената обаче притежава и втори паспорт на името на сестра си Мария Рогошич. Под това име се представя и в България.

Все още полицията не е установила със сигурност самоличността на майката и от там дали 6-месечното бебе е син на боса на Земунския клан. Бояна и Мария Рогошич са сестри близначки и затова е трудно да бъде установено коя е точно пострадалата снощи жена.

Източници на Дарик твърдят, че единият от двамата други пострадали при стрелбата- Игор Момировски, е също с фалшива самоличност, като всъщност той е сръбски гражданин и с друго име.

Четиримата стрелци продължават да се издирват. Заради поредната стрелба в София имаше спешно заседание на ръководството на МВР. На него присъства и министърът на вътрешните работи Румен Петков.