Бдение със свещи пред сградата на руското посолство в София. Инициативата събра десетки граждани няколко часа след като Русия съобщи за смъртта на Алексей Навални.

Сред тях имаше и народни представители.

бдение навални
БТА


Хората дойдоха за да оставят цветя и да запалят свещ в памет на опозиционния лидер.

Кой бе Алексей Навални (Биография)

бдение навални
Георги Димитров


Около посолството имаше засилено полицейско присъствие. Демонстрацията обаче протече мирно.

бдение навални
Георги Димитров

бдение навални
Георги Димитров

бдение навални
Георги Димитров

бдение навални
Георги Димитров

Навални, който беше най-изявеният съперник на руския президент Владимир Путин, излежаваше 19-годишна присъда затвор по обвинения в екстремизъм. Съобщението за смъртта му в затворническата колония в арктическия град Харп мигновено обиколи света.

"Днес пред руското посолство, в памет на Навални, да кажем на Путин – Ти си страхливец и убиец! Путин е убиец! Страх го е от Свободата и съпротивата срещу властта му! За да се задържи на власт той ликвидира всичките си опоненти и нападна редица държави. Кървави войни с жертви деца и жени! Разстрелва невинни и убива враговете си! Последният му голям вътрешен враг беше Навални. Той се върна доброволно в Русия за да вдъхва надежда на съпротивата срещу Путин – вътре и извън авторитарна Русия. Той знаеше, че дава живота си в жертва на Русия и срещу Путин, но непоколебимо го направи! Целият свободен свят скърби за Навални, но още по-силно виждаме злото в лицето и властта на убиеца Путин!", гласи анонсът за бдението.

Христо Грозев: Днес Навални беше окончателно убит от Путин

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня