/ blitz.bg
Синът на депутата Лъчезар Иванов също не отговаря на въпроси на разследващите
Вече има и четвърти задържан за катастрофата, при която загина телевизионният водещ Милен Цветков, съобщава NOVA. Арестувана е приятелката на шофьора, причинил инцидента - Кристиан Николов. И тя, и другото момче, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са пътували в джипа, но до момента отказват съдействие на разследването.

Георги Иванов и Симона Цветкова, на 21 г., са напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата. Момичето е издирено и е задържано късно снощи, след като е отказало съдействие на разследването. Не е ясно защо са напуснали колата след инцидента.

Синът на депутата Лъчезар Иванов е избягалият от джипа, остава в ареста за 24 часа


Симона се е возила на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан. Тя е отказала да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите, съобщава "По света и у нас".

Двамата са ключови свидетели за разследването.

Те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи на автомобила, както и дали са знаели, че той е под въздействието на наркотици, когато е седнал да управлява автомобила. Това също може да се смята за престъпление, когато се знае, че някой е употребил наркотици и въпреки това не му попречи да управлява автомобила.

Цветя и свещи за Милен Цветков на лобното му място (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал, а тя е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

Стана ясно още, че фирмата, собственик на автомобила, "Десислава Пешева комерс" не публикува своите счетоводни и финансови отчети от 2009 година. Видно е, че преди 4 години е придобила този дълготраен материален актив. Очевидно е, че фирмата има дейност, след като придобива активи.

Започва пълна проверка на фирмите, в които майката на Кристиан Николов участва.