/ КПКОНПИ
Наложени са му глоби и му се отнемат материални облаги за десетки хиляди левове
Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при кмета на Стражица Румен Павлов. Производството срещу него е било образувано по сигнал. Информацията е потвърдена изцяло, съобщиха от КПКОНПИ.

Прокуратурата влезе в Община Стражица (СНИМКИ)

Павлов е втори мандат кмет на Стражица
. За първи път е избран за поста през 2015 г., а през 2019 г. е преизбран. Още през 2008 г. Румен Павлов закупува чрез търг с явно наддаване общински недвижим имот в града, недовършено строителство. Понастоящем сградата функционира като хотел, с ресторант, бар и дискотека.  

Братът на кмета е регистриран като едноличен търговец, а дъщеря на градоначалника е управител и едноличен собственик на дружество с ограничена отговорност. Така хотелът първоначално е бил преотстъпен от Румен Павлов за безвъзмездно ползване на фирмата на брат му, а от 1 февруари 2019 г. е сключен договор, с който се предоставя за временно и възмездно ползване на дружеството, собственост на дъщеря му.

КОНПИ установи конфликт на интереси при бивш ректор на УНСС

С решението си антикорупционната комисия наложи на кмета глоби в общ размер на 15 000 лв.
Постановено е и отнемане от него в полза на държавата на материалната облага - сумата от 53 350 лв.

През февруари Антикорупционната комисия отново съобщи, че е открила конфликт на интереси при кмета на Сражица и семейството му. Установено е, че от бюджета на общината в полза на двамата търговци са заплащани суми за доставка на гориво и за обеди, вечери, коктейли и нощувки.