Алексей Петров твърди, че липсва информация от работното му дело
Алексей Петров твърди, че липсва информация от работното му дело / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Алексей Петров твърди, че липсва информация от работното му дело
31085
Алексей Петров твърди, че липсва информация от работното му дело
  • Алексей Петров твърди, че липсва информация от работното му дело

Бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров обяви, че в кадровото му досие липсват много материали, които той лично е представил на службите, в качеството му на агент под прикритие. Петров беше в Съдебната палата, за да се запознае с най-новите доказателства по делото срещу него. Прокуратурата обвинява Петров в ръководене на организирана престъпна група, която беше разбита през февруари при полицейската акция "Октопод".

Кадровото досие на бившата барета беше внесено в съда миналата седмица. Тогава Софийският градски съд разгледа поредната жалба на Трактора спрямо неговата мярка за неотклонение "задържане под стража". В крайна сметка първоинстанционният съд реши Алексей Петров да остане в ареста. Според сочения за лидер на Октопода в досието обаче липсват много материали, представени лично от него на службите.

"Имаше много информация, която съм предоставил, и сега констатирам, че тя липсва в работното ми дело, която е свързана с националната сигурност и партньорите ми от..." - Петров нямаше време да завърши изречението си, защото беше откаран от кордона обратно в ареста.

В четвъртък Софийският апелативен съд отново ще заседава по искането за промяна на неговата мярка за неотклонение.

По-голямата част от задържаните по време на операцията бяха пуснати на свобода, като съдът остави в ареста единствено Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, занимаваща се повече от 12 години с изнудване, рекет, пране на пари, склоняване към проституция и други престъпни дейности.

Срещу Петров има и повдигнато обвинение за разгласяване на държавна тайна.