Адвокатът на участник в боя заради катастрофа в София го описа като уравновесен човек. Симеон Христов е единият от двамата шофьори, нанесли удари на друг водач след пътен инцидент на столичния булевард "Черни връх" във вторник. При катастрофата пострада спътницата на Христов, която е със счупена ръка, без опасност за живота. Водачът бе задържан от полицията, а от СДВР съобщиха, че той е криминално проявен.

Защитникът на Христов - Павел Чернев, заяви пред Нова телевизия, че той е „спокоен и уравновесен човек", въпреки че е каратист.

Бой след катастрофа на столичен булевард

„Именно затова бях учуден, че е забъркан в този инцидент. Важно е да се каже, че жена му е почти осакатена - китката й е раздробена, което също е наляло масло в огъня при неговата реакция. Симеон ми каза, че е бил със силен афект и трудно възстановява събитието", обясни Чернев.

Според него това не е пореден случай на мутри биячи, с което медиите започват да спекулират.

„През 2004 г. Симеон Христов е оправдан от съда за причинена от него средна телесна повреда. В момента той е предприемач и се занимава с частен бизнес", допълни Павел Чернев.

Шофьорите, участвали в побоя над мъж на "Черни връх", проговориха (ВИДЕО)

„Сбивания след катастрофи е имало откакто има катастрофи. Защо някой произвежда от елементарни пътни инциденти хиперновини ми е много интересно. Това е болен медиен интерес", заяви адвокатът.

Източник: Novanews.bg