57 636 четвъртокласници решаваха теста по „Човек и общество”
57 636 четвъртокласници решаваха теста по „Човек и общество” / снимка: DarikNews.bg, архив

57 636  ученици от четвърти клас участваха днес  в последното националното външно оценяване по предмета „Човек и общество”. Това са 95% от общия брой четвъртокласници през учебната 2013/2014 г.

Както в останалите тестове от националното външно оценяване, учениците отговаряха на 19 въпроса, като 16 от тях от затворен тип и 3 въпроса от отворен  тип - за допълване.

Със задачите се проверяват важни знания и умения, необходими за успешното обучение в следващия клас. Те са свързани с основни представи и понятия от историята и от географията на България, с формирането на правилно екологично поведение и на отношение към културното наследство.

От образователното министерство съобщават, че чрез специализирания сайт за външно оценяване в 4-ти клас е проследено началото и края на изпита във всяко училище и всички изпитвания са протекли безпроблемно. Оценките на четвъртокласниците от всички препитвания за Националното външно оценяване - по Български език и литература, Математика, „Човек и природа” и „Човек и общество”, могат да бъдат вписани в дневника на класа като текущи.