/ iStock/Getty Images
Срещу 67-годишният строителен работник, задържан за убийството на трима българи в Чикаго, са повдигани пет обвинения за убийство първа степен. Това съобщават от МВР, като оповестяват подробности за среща между задграничния представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев.

Съгласно законодателството на щата Илинойс, на мъжа ще бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание.

Повдигнаха обвинение на стрелеца от Чикаго, убил трима българи, писал заплашителни писма

Задържаният за стрелбата е със служебен адвокат и по негов съвет мъжът не дава никакви изявления по случая. Според водещите разследването, българите са станали невинна жертва на психически нестабилен човек. Открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат, че мъжът е имал мания за преследване и е ментално нестабилен.

Пет са вече жертвите на стрелеца от Чикаго (ВИДЕО)


България е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.
пресцентър, МВР