424 организирани престъпни групи действат у нас
424 организирани престъпни групи действат у нас / БГНЕС, архив

МВР работи по установени 424 организирани престъпни групи на територията на страната.

Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

На заседанието бяха изслушани политическото и професионалното ръководство на МВР във връзка със стрелбата в Слънчев бряг и мерките за борба с организираната престъпност.

Кървавият екшън в Слънчев бряг станал спонтанно

Освен допълнително изпратените 183 полицаи, всяка една от главните дирекции на МВР в страната е командировала свои служители на по-високо ниво в Бургас.

Вътрешният министър потвърди, че Живко Даскалов остава началник на Районно управление - Несебър. По думите на Бъчварова Областната дирекция на МВР в Бургас има най-високата оценка за 2015 г. и за първото тримесечие тази година.

Във връзка с работата на Областната дирекция председателят на Вътрешната комисия Цветан Цветанов посочи, че ако бил вътрешен министър, щял да избере предходния директор на дирекцията Милен Димитров. Според Цветанов може да се направи извод, че над Димитър Желязков - Очите няма нито политически, нито прокурорски, нито полицейски чадър.

За стрелбата срещу Митьо Очите Цветанов посочи, че е най-важно сериозната работа по привеждане в известност на криминалния контингент да продължи.

Той коментира още, че се наблюдава децентрализиране на организираните престъпни групи.

Източник: Фокус