Кървавият екшън в Слънчев бряг станал спонтанно
Кървавият екшън в Слънчев бряг станал спонтанно / БГНЕС, архив

Полицейските акции по Черноморието ще продължат, заяви пред БНТ шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той определи стрелбата, при която пострада Димитър Желязков - Митьо Очите, като спонтанен инцидент.

По данни на ГДБОП 402 организирани престъпни групи действат на територията на страната. Срещу 63 от тях вече са образувани досъдебни производства.

Издирват двама души за кървавия екшън в „Слънчев бряг"

„Мотивът за едно престъпление е най-трудното нещо да бъде извадено на бял свят, имам предвид от разследващите", каза Спиридонов. По думите му за стрелбата в сряда колегите му от Бургас и от националната полиция много бързо са съумели да установят както мотива, така и извършителите на престъплението, като за по-малко от 24 часа са задържани по-голямата част от участниците в кървавия инцидент.

Разкриха подробности около стрелбата срещу Митьо Очите, има задържани

По думите на Спиридонов, всеки служител, който има представа от работа в оперативните служби, може да се ориентира за едно местопроизшествие по това, което намира на място. В случая това, че са намерени много веществени доказателства, лични вещи на хора, които са участвали в този инцидент говори за това, че той се е случил спонтанно. Най-вероятно този конфликт има история, но това ще бъде установено в кориците на делото.

Борисов за стрелбата: Махленска свада

"Митьо Очите е познат на криминалните среди, но така или иначе с проявите си през годините и на обществеността в България. За съжаление продължават такива негови изяви, но се надявам, че в скоро време с това, което знам като работа, което се извършва от националната полиция и от службата, която ръководя, рано или късно всеки ще си получи заслуженото място", каза още шефът на ГДБОП.