Издирват двама души за кървавия екшън в „Слънчев бряг
Издирват двама души за кървавия екшън в „Слънчев бряг / БГНЕС, архив

Полицията все още издирва двама души заради стрелбата в курортния комплекс "Слънчев бряг" в сряда вечерта. 19 души вече са в ареста, съобщи в четвъртък вътрешният министър Румяна Бъчварова.

19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг

При кървав екшън в „Слънчев бряг" един човек загина, а трима души бяха ранени. Сред пострадалите е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, и негов охранител. Жертвата е негов гард. Желязков е в критично състояние на апаратно дишане в бургаската болница, а лекарите продължават да се борят за живота му. Той преживя две операции.

Вчера полицията първоначално задържа над 10 души и обяви за издирване осем човека. Часове по-късно стана ясно, че повечето от издирваните са арестувани, като само двама все още се издирват.

Разкриха подробности около стрелбата срещу Митьо Очите, има задържани

Вътрешният министър похвали работата на служителите на реда. Тя призова чрез медиите хора, станали жертва на нападение или рекет, тези разполагащи с информация за престрелката, както и за действията на съпричастните към нея, да подават сигнали в полицията.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Премиерът Бойко Борисов също заяви, че действията на полицията са били правилни, но зададе и въпрос - защо не са били арестувани хора пред бургаската болница след престрелката. Той даде да се разбере, че оценява високо задържането на заподозрян за убийство.

30-годишен мъж вече е привлечен под наказателна отговорност за убийството на гарда на Димитър Желязков. От прокуратурата обявиха, че работят по няколко версии за престрелката, поводът за която е скандал за паркомясто.

Борисов за стрелбата: Махленска свада

Премиерът определи случилото се като махленска свада. „С такива усилия успях да върна руските туристи, да докараме румънски туристи в България и да се очаква толкова добър сезон и някакви там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви", коментира Борисов.

Той съобщи, че е пратил данъчни да проверяват луксозните автомобили, влизащи в курорта, а вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че в Слънчев бряг започват специализирани операции по всички направления.