/ iStock/Getty Images
Общо 160 учители се обучават в разработването и прилагането на типови учебни планове, на програми и модули за училищното професионално образование и за национални изпитни програми. Квалификациите се реализират по Националната програма "Професионално образование и обучение". Те се организират в Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

До края на юли в обученията ще се включат още 200 учители. Те ще се обучават в разработването на тестове за оценяване на знания, умения и компетентности по професионална подготовка.

През септември други 40 учители ще повишат дигиталните си способности, за да работят с електронни образователни ресурси и софтуерни продукти. Педагозите ще се учат да създават и електронно учебно съдържание.

Осъвременяването на знанията на учителите и повишаването на качеството на професионалната подготовка в училищата са в синхрон с новите потребности на националната и регионалната икономика, отбелязват от МОН.