Столичният концесионер по чистотата иска по-високи цени, за да чисти София
Столичният концесионер по чистотата иска по-високи цени, за да чисти София / netinfo

Столичният концесионер по чистотата е поискал индексация на цените на услугите, свързани с почистването на града, съобщават от фирма Новера АД за БТА. В нотариална покана до Столичната община е заявено увеличение на цените с 25.5 процента, както и промяна в методиката за индексация. Досега всички писма с искания за увеличение на цените са оставяни без последствие от страна на общината, посочват от Новера АД.

Според клауза в концесионния договор цените на извършваните от тях услуги подлежат на индексация при инфлация над 3 процента на година. Последната индексация е направена през 2004 година, а за периода 2004-2007 година натрупаната инфлация е 25.5 процента. През последните 4 години цената на горивото се е увеличила с над 60 процента, а минималната работна заплата за страната е увеличена с над 80 процента.

Инвестициите, направени от "Новера" в нова техника, са за близо 12 милиона евро. Говорителят на фирмата Димитър Димитров е заявил за БТА, че исканото увеличение на цените ще позволи на столичани да получават качествена услуга, изпълнена по европейски стандарт.