Представят българската икономика в Анкона
Представят българската икономика в Анкона / снимка: Sofia Photo Agency
Представяне на българската икономика организира днес Търговската камара в град Анкона, информира БТА. Програмата включва запознаване с икономическата действителност в България и нейните социални, политически, кредитни и данъчни аспекти с особено внимание върху инвестиционните възможности в страната.

Присъстващите бяха приветствани от Джанкарло Сграмола – вицепрезидент на провинция Анкона, Ана Лазарова – отговаряща за сътрудничеството с Италия в министерството на икономиката и енергетиката, Бойко Къдринов – завеждащ търговско-икономическата служба в българското посолство в Рим и Джакомо Бугаро – почетен консул на България за областта Марке.

Доклади изнесоха президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки, изпълнителният директор в Агенцията за малки и средни предприятия Станимир Бързашки, директорът в Агенцията за инвестиции Валентина Александрова и вицепрезидентът на Българската асоциация на индустриалците Георги Шиваров.

Свои впечатления и опит споделиха ръководители на местното акционерно дружество ИМЕСА, което вече се е утвърдило на българския пазар. Накрая представителите на местните делови имаха възможност да разговарят индивидуално с българските специалисти.