Пик в консумацията на енергия отчете столичната топлофикация
Пик в консумацията на енергия отчете столичната топлофикация / снимка: БГНЕС, архив
Пик в консумацията на енергия отчете столичната топлофикация
49674
Пик в консумацията на енергия отчете столичната топлофикация
  • Пик в консумацията на енергия отчете столичната топлофикация

Абсолютен пик в консумацията на енергия е отчетен днес от началото на отоплителния сезон, съобщи изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов. Рекордът е поставен с консумираните 1700 мегаватчаса топлоенергия и ощe 200 мегаватчаса електроенергия.

Топлоподаването е безпроблемно въпреки високата консумация, уточниха от "Топлофикация". Сметките, които можем да очакваме, ще бъдат според потреблението, обясни директорът на дружеството. Стоян Цветанов представи плана за промени, които ще бъдат извършени в компанията тази година.

Цветанов обеща, че цената на парното и през следващите две години ще остане най-ниската в сравнение с други видове отопление. Вчера топлофикацията е потребила газ за 3 млн. лв. за осигуряването на топлинната енергия.

От столичната топлофикация се похвалиха, че от 2009 година насам е намалял броят на заведените съдебни дела за неплатени сметки на абонати. 72 процента от клиентите са коректни към дружеството, а 64 на сто от потребителите имат до две просрочени сметки за парно.

Изпълнителният директор на топлофикацията обеща, че до края на март ще бъдат подменени всички абонатни станции в столицата. Сред предвидените промени в структурата на компанията е орязването на 160 щатни бройки. Ще бъде премахната длъжността заместник изпълнителен директор, а висшият управленски състав ще бъде намален от 11 на пет човека. Тази година основният фокус на дружеството ще бъде върху ремонта на съоръженията. Предвидените инвестиции за 2012 година са в размер на 47 млн. лв.