Очаква се бум на инвестиции в недвижимите имоти у нас
Очаква се бум на инвестиции в недвижимите имоти у нас / netinfo
Италианците, които искат да си купят недвижимо имущество в чужбина, концентрират вниманието си в момента предимно върху Испания и Гърция, съобщи вестник „Стампа“.

Причина за това е най-вече доброто съотношение между качеството и цените, предлагано от тези страни. Друг мотив е и наличието на много изгодни въздушни полети до двете страни. Същевременно все повече пада интересът на италианците към къщите в Лондон и на Лазурното крайбрежие във Франция.

„Пазарите на бъдещето са Китай, Индия и Сингапур“, твърди пред изданието Паола Джианасо от Института за изследвания Scenari Immobiliari („Сценарии в недвижимото имущество“). Според нея офертата в Китай и Индия е многообразна и предлага високо качество. Най-опитните инвеститори пък правят изгодни сделки в момента в Източна Европа, където цените се покачват бързо.

Ако балтийските републики и Полша потвърждават досегашната тенденция за повишен интерес към тях на италианците, то за нови и сега изплуващи пазари могат да се смятат Словения, Хърватия и България. Там са интересни инвестициите от т.нар. спекулативен тип, според „Стампа“. Става въпрос за купуването на малки блокове на ниски цени, реструктурирането им и продаването им на части. Може да се печели до 10 на сто годишно, твърди вестник „Стампа“. Според Паола Джианасо се очаква истински бум в инвестициите в недвижимо имущество в България и Румъния