Добрев: Писмото за строеж на трасе за далекопровод до АЕЦ „Белене” е саботаж
Добрев: Писмото за строеж на трасе за далекопровод до АЕЦ „Белене” е саботаж / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев съобщи на извънредна пресконференция, че ще уволни Марин Ангелов - управител на предприятието "Трафелектроинвест" към НЕК. Марин Ангелов е изпратил писмо до община Свищов, в което се иска трасе за прокарване на далекопровод 400 kV /киловолта/ до площадката на АЕЦ "Белене", подстанция "Царевец". Това писмо е саботаж срещу правителството, заяви Делян Добрев, пише БТА.

До края на деня в понеделник идната седмица ще проучим кои други длъжности лица са свързани с това писмо и те също ще понесат съответните наказания, посочи министърът. Засега са знае че има служител, който го е съставил, началник на отдел и заместник на управителя, през които е минало. Директорите на НЕК и на БЕХ са заявили, че не знаят за писмото. Същото важи и за членовете на политическия кабинет на министерството, каза министър Добрев в отговор на журналистически въпрос. Министърът благодари на Синята коалиция за сигнала за писмото.

Той посочи, че е запознал премиера Бойко Борисов със случая и е получил неговата категорична подкрепа. Едва ли остана някой, който да не е разбрал, че проектът за
строеж на АЕЦ Белене" е спрян, за да пише подобни писма, заяви Добрев.