ЦБА Асет Мениджмънт излиза на фондовата борса
ЦБА Асет Мениджмънт излиза на фондовата борса / netinfo
Акции на "ЦБА Асет Мениджмънт" АД ще бъдат предложени следващата седмица на Българската фондова борса, съобщи изпълнителният директор на дружеството Ивайло Маринов на пресконференция след откриването на поредния от веригата магазини, цитиран от БТА.

В края на октомври Комисията по финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции на дружеството, като емисията е в размер на 3 900 000 лева, разпределени в същия брой обикновени акции с номиналната стойност от един лев всяка и емисионна стойност от два лева.

Председателят на Надзорния съвет Красимир Гърдев посочи, че излизането на борсата е следващият етап от развитието на дружеството и предизвикателство пред екипа. Надеждата ми е, че компании като тази ще намерят сили да се листват на борсата, поради което самата борса ще придобие съвсем друг вид, каза Гърдев.

Основната цел на екипа е да защити местните производители на хранителни продукти, казаха от ръководството. Над 500 са създадените работни места, а с реализирането на новите проекти ще се открият още 300.