България се превръща в основна ски дестинация
България се превръща в основна ски дестинация / netinfo

Транспортните нововъведения и подобренията в курортите по цял свят са тема на статия във в. "Дейли телеграф". Авторът Питър Харди използва като повод новия лифт в австрийския ски курорт Сент Антон, определян като произведение на изкуството.

Струващият 15 милиона паунда Галцигбан представлява гигантска гондола, която се издига на 766 метра над най-известния курорт в Австрия. Новият лифт бе официално открит с много шум този месец, само шест часа след като падна първият за тази зима обилен сняг.

След разходка из някои елитни европейски зимни курорти, Питър Харди стига до България, за която пише, че продължава успешния си ход да се превърне в основна ски дестинация с двата нови седалкови лифта в Банско, с които общо броят на лифтовете в курорта стават 16.

В най-известния по-рано български курорт Боровец е в изпълнение първата фаза на плана за гондола за осем души, свързваща курорта със Самоков. Скиорите, пристигащи в София, все още трябва да се борят с дупките по българските пътища, преди да стигнат желаните дестинации, но страната оповести планове да похарчи девет милиона евро за подобрения през следващите 10 години, пише Питър Харди на страниците на "Дейли телеграф".