1100 фирми вече са в строителния регистър
1100 фирми вече са в строителния регистър / netinfo

Над 1100 фирми вече са в строителния регистър. Това съобщи за Дарик изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков. По думите му регистрация ще получат още толкова строителни компании.

В този регистър се вижда какви са обемите, които изпълняват българските фирми. За България те са прекрасни, но големи обекти биха ги затруднили. Ето какво още каза Бойков:

Можете ли да изчислите какви са инвестициите в строителството например за миналата година?

Мога да ви дам приблизителни данни, тъй като регистърът още не е пълен. Ние в момента събираме информация за 2006 година. За миналата година ще започнем да събираме информация от април. Но около 8 млрд. лв. мисля, че е оборотът, който се върти в строителството. То изпревари туризма. Разбира се, има един голям бум в строителството и той се дължи главно на строителството на апартаменти, офиси и хотели, но вече започва и огромно инфраструктурно и промишлено строителство. Предстоят „Белене”, „Марица-Изток”, магистрали, така че обемът, който ни очаква в годините, ще се увеличава. През последните години ръстът в обема на строителството е над 25 процента средно годишно.