Свързват автомагистрала Марица” с Тракия” до 1 октомври
Свързват автомагистрала Марица” с Тракия” до 1 октомври / © снимка: БГНЕС, архив
Свързват автомагистрала „Марица” с „Тракия” до 1 октомври
80335
Свързват автомагистрала „Марица” с „Тракия” до 1 октомври
  • Свързват автомагистрала „Марица” с „Тракия” до 1 октомври

До 1 октомври се очаква последният 36-километров участък на автомагистрала „Марица” от Димитровград до връзката с магистрала „Тракия” да бъде готов, заяви днес в Хасковско министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Днес в нейно присъствие бе пуснато движението по новото дясно платно на автомагистрала „Марица“ между Свиленград и Капитан Андреево. Финансирането на 9-километровия участък е изцяло от републиканския бюджет, а стойността му е 34 милиона лева.

До края на годината ще бъдат изградени още 140 км нови магистрали, а 80 км стари участъци в лошо състояние ще бъдат изцяло рехабилитирани. Освен това ще бъдат ремонтирани и 340 км пътища от второкласната и третокласната мрежа, каза още Павлова. Чуйте я в звуковия файл:

Над 2000 са свлачищата вече в страната, каза още министър Павлова. Тя допълни, че Министерството и Пътната агенция, както и общините, са бенефициенти на Оперативна програма "Околна среда”, чрез която ще разчитат на инвестиции за дълготрайни мерки за укрепването им.