/ община Ямбол
Община Ямбол започва подмяна на водопроводи по основни булеварди в града. Ремонтите ще се извършват поетапно, със средства от общинския бюджет. След изкопните дейностите ще се полага нов асфалт, съобщиха от общинския пресцентър.

Поставят емблематични творби на известни скулптори на ключови места в Ямбол

В момента се полагат нови водопроводи и отклонения по ул. „Търговска“ – в участъка от ул. „Ген. Владимир Заимов“ до Обходен път Изток, на ул. „Милин камък“ – от кръговото кръстовище на ул. „Търговска“ до ул. „Мраморно море“. Целта на ремонта е да се решат проблемите с честите аварии в кв. „Аврен“, поради многото сигнали и оплаквания от граждани.

При реализирането на следващи проекти и основни ремонти на пътна инфраструктура в града ще се подменят старите водопроводи при необходимост, допълват от Община Ямбол.

Обновиха още една спортна площадка в Ямбол

Оттам припомнят, че водопроводната и канализационната мрежи се експлоатират от ВиК – Ямбол. Всички разходи за поддръжка, нови водопроводи и канализация са ангажимент на държавното дружество, което управлява приходите от абонатите, посочват от кметството.

Преди дни от местната управа настояха ВиК – Ямбол да асфалтира разбито от около година кръстовище в централната градска част заради дейностите по водопроводен проект на дружеството.
БТА