/ МВР
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасност на движението бе проведена вчера, под наблюдението на Окръжна  и Районна прокуратура-Ямбол, съобщиха от полицията.

Спецакция се провежда в Пловдив, има задържани (ВИДЕО)

В рамките на операцията са извършени проверки на 64 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти. Проверени са 543 граждани и 389 превозни средства. Разкрити са 16 престъпления - кражби от частни имоти, от автомобили и търговски обекти, притежание на наркотици и грабеж.

МВР

Задържани са 8 лица, други 2 са издирени. Образувани са 8 досъдебни производства и 3 преписки за предварителна проверка. В качеството им на обвиняеми за извършени кражби на вещи и пари от леки автомобили  и търговски обекти, са привлечени двама от задържаните и с прокурорско постановление един от тях е задържан за срок от 72 часа.

Мащабна спецакция срещу битовата престъпност в Секулово

На 18-годишен от Ямбол е повдигнато е обвинение за извършен грабеж на 14 юни в областния град
. Разследването продължава. При проверка на 30-годишен мъж от областния град е установено, че той държи в себе си около 8 грама тревиста маса - марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

МВР

Установена е съпричастността на 17-годишен младеж към две кражби на пари от частен дом и от търговски обект на територията на община Стралджа. Парите, обект на посегателствата, са върнати на собствениците. Работата по случаите продължава.

Спецакция в Голямо Дряново и Долно Сахране, има задържани (ВИДЕО/СНИМКИ)

В частен имот в ямболско село са установени 8 складирани автомобила, излезли от употреба, придобити от физическо лице, което няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ. Проверката по случая продължава.

В рамките на акцията са съставени 95 акта за установени административни нарушения.