/ Булфото
Голямо количество контрабандни цигари откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при две отделни проверки на товарни автомобили в рамките на едно денонощие.

Недекларираните цигари са били укрити между кашони с чорапи и в резервна гума на ремарке.

Открити са 168 000 къса, което се равнява на близо 8400 кутии цигари.

Съдът потвърди присъдата на молдовец за контрабанда на близо килограм хероин през ГКПП „Лесово“

При първия случай, на 29.01.2024 г., около 06:20 часа, на МП Лесово пристига на входящо трасе в страната товарна композиция, управлявана от турски гражданин. Според представените от водача документи, той е превозвал групажна стока от Турция за Германия и Нидерландия. При извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват подозрителни зони в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват в товара кашони, пълни с контрабандни цигари, укрити между идентични кашони с декларирани чорапи. Установени са общо 155 000 къса (7750 кутии) цигари с различни търговски марки.

Още 13 000 къса (650 кутии) контрабандни цигари са открити същия ден в резервната гума на ремарке на друга товарна композиция. Превозното средство пристига на МП Лесово около 23:00 часа вечерта на 29.01.2024 г. Водачът, турски гражданин, е декларирал, че превозва мебели от Турция за Великобритания. В хода на митническата проверка с рентгенова апаратура е установена нестандартна плътност на резервната гума на ремаркето. След демонтажа на гумата е установено, че тя е пълна с цигари.

Откриха контрабандно злато за близо 100 000 лв. на „Лесово“

Контрабандните тютюневи изделия са иззети, а срещу двамата водачи на товарните автомобили са съставени актове за административно нарушение и са образувани админстративнонаказателни производства.