/ iStock/Getty Images
Старши комисар Добрин Димитров връчи на Виктория Попова на 11 години и Радина Патрашкова на 12 години грамоти за проявена доблест, гражданска отговорност и честност.

Той посочи, че с чест и искрено задоволство поздравява тези прекрасни деца, за постъпката им, която е пример за подражание на всеки гражданин.

„Този случай е повод за гордост, за радост, но и за пожелание да има повече доблестни и честни млади хора“, отбеляза ст.комисар Димитров. Благодарност бе отправена към родителите  и близките на момичетата, допринесли за възпитанието и изграждането на ценностната им система.

Добрият пример: Ученици намериха портфейл в Шумен и го върнаха

На 8 юли в Ямбол Радина и Виктория са намерили портфейл с пари, документи и лични вещи, собственост на възрастна жена. Двете момичета не се двоумили, съобщили на свои близки и веднага предали намерената вещ в Районното управление.

От служителите на реда е изяснено, че собственичката е от друг регион и са предприели действия за установяване местонахождението й и предаването на портфейла.

ОД на МВР-Ямбол

Минути след награждаването е получено благодарствено писмо от собственичката на портфейла и от групата пенсионери, с които на 8 юли тя е посетила града.

„Поднасяме нашата искрена и огромна благодарност към всички допринесли за намирането и изпращането на портфейла. Уважаеми граждани и служители на МВР продължавайте в същия дух, България има нужда от такива като Вас!“