/ iStock/Getty Images
Жената отправя своята признателност към служителите от сектор „Пътна полиция“ младши инспектор Милен Здравков и младши инспектор Даниел Петров
Полицаи помогнаха на майка с дете, аварирали с кола на АМ „Тракия“, съобщиха от МВР.

В писмо, адресирано до директора на ОД на МВР-Пловдив, г-жа Алексиева отправя своята признателност към служителите от сектор „Пътна полиция“ младши инспектор Милен Здравков и младши инспектор Даниел Петров.

Полицаи спасиха живота на мъж, колабирал в районното в Бургас (ВИДЕО)

Те са оказали ѝ помощ при внезапна авария на автомобила ѝ на автомагистрала „Тракия“. „Бях сама със сина си и подкрепата им в такъв момент беше изключително ценна и важна за мен“, пише жената, която сърдечно благодари на двамата пътни полицаи за помощта и подадената ръка.  

В следобедните часове на 23 юни, докато патрулират и подпомагат безопасността на движението в участък с ремонтни дейности в посока Бургас, в района на 111 км, те забелязват автомобил да спира внезапно.

Приближавайки до колата установяват, че зад волана е жена, която пътува заедно с малкото си дете, а от обясненията ѝ разбират, че е възникнал проблем, който не ѝ позволява да се движи с повече от 20 км/ч. 

Полицаи от Пещера спасиха възрастен турист, загубил се в гората


Мястото е изключително уязвимо заради стеснението на пътя при създадената временна организация за ремонта, а същевременно трафикът е интензивен по това време на деня. 

И затова двамата веднага предприемат действия да обезопасят авариралото моторно превозно средство.

Те оставят на място служебната си кола с включена светлинна сигнализация и започват да регулират движението. Свързват се с "Пътна помощ" и са заедно с майката и детето до изтегляне на автомобила им.