/ Община Видин
Кметът на Община Видин Огнян Ценков свика заседание на Общинския кризисен щаб във връзка с предприемането на превантивни действия при изпълнение на Общинския план за защита на снегонавявания, обледявания, свлачища и пожари.

Обсъдиха готовността за снегопочистване в община Враца

То се провежда в изпълнение на заповед на областния управител на Област Видин Албена Георгиева. Секретарят на щаба Огнян Петров припомни най-важните мерки за предотвратяване и намаляване на последиците в подобна ситуация: изготвяне на договорите за снегопочистване и на оперативни планове от фирмите, които изпълняват тази дейност, проверка на техниката, осигуряване на сол, пясък и други инертни материали, въвеждане на денонощно дежурство от институциите и други.

Ще ремонтират пътя до Марково равнище

По време на заседанието бе изтъкнат като изключително важен момент непрекъснатото взаимодействие между институциите и изграждане на работеща връзка. Представители на ОД на МВР, РДПБЗН, РЗИ, Областно пътно управление, Напоителни системи ЕАД-клон Видин, ВиК, ЧЕЗ разпределение-АД, Дирекция „Социално подпомагане“, фирмата по озеленяване „Еко-Титан“, Военното окръжие - Видин, Областния съвет на БЧК и други. увериха, че в рамките на техните отговорности и правомощия имат готовност за предприемане на необходимите мерки за справяне при усложнена зимна обстановка.