/ Дарик - Враца
Болните деца се изпращат към други здравни заведения
Проби за наличие на ротавирус са взели днес от детското отделение в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца специалисти от РЗИ, съобщиха от болницата. Отделението бе затворено на 25 април, след изписването на 4 болни деца, приети с ротавирусна инфекция.

Лекари и медицински сестри от врачанската болница излязоха на протест

По думите на зам.директора д-р Кети Ценова, в детското отделение има обособен сектор за такива болни, но тъй като той разполага с 3 легла, едното от децата е трябвало да бъде настанено извън него и това е наложило извършването на дезинфекция. Взетите днес проби ще са готови на 30 април и ако всичко е на ред - отделението ще бъде отворено на 1 май.

На този етап не се очаква да има проблем с окомплектоването на екипите за 24 часово дежурство в отделението, въпреки информацията за напускане на медицински сестри, тъй като има специализиран персонал, който може да  бъде пренасочен от друго отделение.  

Врачанската болница отново е на кръстопът - на ход е държавата

Основният проблем
за работещите в МБАЛ „Христо Ботев“ продължава да бъде неизплащането навреме на работните заплати. На този етап изцяло е платена само заплатата за януари.
 
В момента болните деца от врачанско, чието лечение трябва да се извърши в болница, се пренасочват към близки здравни заведения, вкл. и софийски.