/ Община Враца
Жена от Враца изля в социалните мрежи цялата си болка около организирането на погребението на майка й в града. На дълго и широко тя разказва цялата сага, в която часове наред не може да стане ясно тялото на майка й ще бъде ли погребано, кога и къде.

Въпреки че жената изрядно си е платила за траурния ритуал. Във връзка с този сигнал в Общинското предприятие "Обредни дейности" е направена незабавна проверка. Установено било, че двама от гробарите на предприятието не са се явили в деня на погребението, което е трябвало да се проведе на 9 октомври, в 12:30 часа. 

За да бъде разрешен проблемът, управителят на предприятието Илиян Нисторов наел външни лица, които подготвили гробното място до 12:30 часа. Ритуалът се извършил с 30-минутно закъснение - в 13:00 часа.

На двамата гробари, възпрепятствали ритуала, ще бъде наложено наказание - дисциплинарно уволнение. В рамките на проверката по случая е изискано и писмено обяснение от служител на предприятието, който е осъществявал комуникацията с погребалната агенция и със семейството на починалата жена.

При установяване, че той е предоставило неточна или невярна информация, ще му бъде наложено дисциплинарно наказание, уточняват от Община Враца.