Търговски палати от Враца и Долж обсъдиха съвместни проекти
Търговски палати от Враца и Долж обсъдиха съвместни проекти / netinfo

Работна среща между представители на Търговски палати от България и Румъния се проведе тази седмица  в град Крайова, Румъния. В нея участваха Председателят на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата Враца - г-н Евгени Евгениев, Мая Милова - представител на „Българо-Румънски екологичен център за изследвания и обучение" към Търговско-промишлена палата-Враца, Г-н Вигару Йоан - Президент на Търговско-промишлена палата на Олтения, Г-н Бобок Виргил - Изпълнителен директор на Търговско-промишлена палата на Олтения, Г-н Георге Димиру - Директор Отдел „Стратегии и планиране" на Търговско-промишлена палата на Олтения.

По време на срещата бяха представени резултати по изпълнени съвместни проекти по Програма за трансгранично сътрудничество България Румъния, касаещи биоразнообразието и околната среда в трансграничния регион. На разположение във Центъра към ТПП Враца са актуалните към 2009 издания:   „Биоразнообразие и качество на околната среда в трансграничния регион Долж-Видин" и „Влияние на замърсяващите фактори на север и на юг от река Дунав. Решения и мерки за бъдеще".

Освен това бяха обсъдени и съгласувани бъдещи съвместни дейности и партньорства, както и проектни предложения по Оперативна Програма Трансгранично сътрудничество Румъния - България, 2007 - 2013.