Снимка на четвъртокласничка спечели  голямата награда в „Нашенци
Снимка на четвъртокласничка спечели голямата награда в „Нашенци / Община Видин

Завърши конкурса за детска снимка на тема „Нашенци". Той се организира за втора година от Община Видин. Идеята е да бъдат уловени и запечатани моменти, в които наши съграждани с поведението си нарушават общоприетите норми, а целта е да се активизира гражданското съзнание и провокира съпричастност за решаване на наболелите проблеми в обществото от най-ранна възраст.

Снимка на четвъртокласничка спечели  голямата награда в Нашенци"
netinfo

В конкурса взеха участие 28 ученици от 5 училища, с общо 40 фотографии. Днес беше подредена изложба с творбите в Крайдунавския парк. Отличията на победителите връчи кметът на общината Герго Гергов. Поощрителни награди получиха Ива Илиянова от ПМГ „Екзарх Антим I" и Цеца Любенова от СОУ „Любен Каравелов". Трето място със снимката „Нашенци" спечели Мелани Анатолиева от ОУ „Иван Вазов", която получи ваучер за безплатен летен лагер на море в Кранево от 17 до 27 юли.

Снимка на четвъртокласничка спечели  голямата награда в Нашенци"
netinfo

Второто място с творбата си „Оцеляване" заслужи Евелин Емилов от СОУ „Цар Симеон Велики", който бе награден с мобилен телефон и също ще почива на море. Победителка в конкурса стана Симона Огнянова от СОУ „П.Р.Славейков" със снимката „Зад решетките". Голямата награда, осигурена от общината бе велосипед, както и ваучер за летен отдих в Кранево.

Герго Гергов връчи също грамоти за активно участие на всички училища, включили се в конкурса за детска снимка.

Снимка на четвъртокласничка спечели  голямата награда в Нашенци"
netinfo